18 dec. 2011

Oberoende

Ska man sträva efter oberoende?
För ett par veckor sedan var Anticimex och gjorde en besiktning av vårt hus och de sa att det finns tendenser till fukt i grunden och att vi behöver köpa en avfuktare för 40 000. Hm, det var dyrt, finns det inget billigare alternativ och förresten, är inte Anticimex ett vinstdrivande företag? Kan man lita på den här informationen?
Dagen efter Anticimex besök ser vi på uppdrag granskning hur de så kallade "oberoende" besiktningsmännen (bland annat från just Anticimex) skriver besiktningsprotokoll som inte stämmer överens med verkligheten. Allt för att mäklaren behöver ett "snällt protokoll" för att kunna sälja huset till ett bra pris. F-n vad frustrerande! Att man inte kan lita på folk! Enda lösningen på det här är ju att skaffa sig egen kunskap så man slipper vara beroende av korrumperade och vinstdrivande företag...

För att åtgärda eventuell fukt i grunden så har vi nu gjort mer "naturliga" åtgärder så som grävt upp dräneringsdiket(som de förra ägarna täppt igen) och fixat stuprännorna så det inte rinner ner vatten direkt i grunden(som det gjorde förut, himla korkat).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar